Wątróbka wieprzowa z piwem zapiekana

Wątróbka wieprzowa z piwem zapiekana
Składniki dla 4 – 6 osób:
  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 20 g rodzynek
  • 30 g płatków migdałowych
  • 100 g białego sera(twarogu)
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Wątróbkę pokroić w paski i moczyć minimum 3h(a najlepiej 24h), następnie oprószyć pieprzem i mąką, zrumienić z obu stron na silnie rozgrzanym oleju, zalać piwem, dodać płatki migdałowe i rodzynki, posypać przetartym przez sito białym serem i zapiekać 20 – 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami i zielona sałatą. Gotowe!
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *