Młoda kapusta z koperkiem

Jest to mój ulubiony sposób na młodą kapustę.
Młoda kapusta z koperkiem

Składniki:

  • 2 średnie białe młode kapusty drobno poszatkowane
  • 1 posiekany pęczek koperku
  • 4 zielone cebulki posiekane
  • 2/3 szklanki śmietany
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • sól

Masło rozpuścić w garnku, wrzucić kapustę, chwile poddusić – ok. 2 min. Następnie dodać wodę, przykryć i od czasu do czasu mieszając, dusić, aż kapusta zmięknie. dodać koperek i cebulkę. Zabielić mąką rozpuszczoną w śmietanie, doprawić solą.

Młoda kapusta z koperkiem
Print Friendly, PDF & Email
Podsumowanie
recipe image
Nazwa dania
Młoda kapusta z koperkiem
Opublikowany
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas

5 thoughts on “Młoda kapusta z koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *